Τα συγκεκριμένα τμήματα απευθύνονται σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Είναι ολιγομελή (έως 6 ατόμων) και ομοιογενή, τόσο ως προς την ηλικία των σπουδαστών, όσο και ως προς το γνωστικό τους επίπεδο. Έτσι, η μεθοδολογία και η διδακτική ύλη σχεδιάζονται και προσαρμόζονται στις γνώσεις και στην ηλικία των σπουδαστών του εκάστοτε τμήματος.
Στόχος είναι, με απλό και κυρίως διασκεδαστικό τρόπο, να γνωρίσουν οι σπουδαστές τις βασικές λειτουργίες του υπολογιστή, να διδαχθούν την ασφαλή πλοήγηση και χρήση του διαδικτύου και σταδιακά να εξοικειωθούν πλήρως με το αντικείμενο του ηλεκτρονικού υπολογιστή, ώστε να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά τις δυνατότητες που μπορεί να τους παρέχει στις καθημερινές ανάγκες του σχολείου.
Όταν οι σπουδαστές προσεγγίσουν το απαιτούμενο επίπεδο γνώσεων και αποκτήσουν την ανάλογη πνευματική ωριμότητα, έχουν την δυνατότητα, έπειτα από κατάλληλη συστηματική προετοιμασία, να πιστοποιήσουν τις γνώσεις που κατέκτησαν στη χρήση του υπολογιστή και διαχείριση αρχείων (Windows), στην επεξεργασία κειμένου (Word), στα υπολογιστικά φύλλα (Excel), στις παρουσιάσεις (Powerpoint), στις βάσεις δεδομένων (Access), και στις υπηρεσίες του διαδικτύου (Internet), αποκτώντας ένα από τα διεθνώς αναγνωρισμένα πιστοποιητικά που παρέχουν τo Ίδρυμα Εcdl Hellas ή το Πανεπιστήμιο του Cambridge μέσω του φορέα Vellum.
Το εργαστήριο της πληροφορικής βρίσκεται στη διάθεση των σπουδαστών, οποιαδήποτε ημέρα και ώρα επιθυμήσουν, είτε για να εξασκηθούν στην ύλη που έχουν διδαχθεί είτε για να προετοιμάσουν σχολικές εργασίες.