english

Η αγγλική γλώσσα, αν και έλκει τις ρίζες από την Αγγλία, αποτελεί μητρική γλώσσα για περισσότερους από 400.000.000 ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο, και απαριθμεί τους περισσότερους ομιλητές, έστω και σε βασικό επίπεδο γνώσης. Είναι η ευρύτερα ομιλούμενη γλώσσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς το 51% των ευρωπαίων πολιτών την ομιλούν είτε ως μητρική, είτε ως δεύτερη ή ξένη γλώσσα. Είναι η πρώτη επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επίσημη γλώσσα και γλώσσα εργασίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και σε άλλους Διεθνείς Οργανισμούς.

Η εξάπλωση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας από τον 16ο έως τον 20ο αιώνα, σε συνδυασμό με την μεταγενέστερη ανάδειξη των ΗΠΑ σε υπερδύναμη, επέβαλε τη διάδοση και την αναγνώριση της αγγλικής γλώσσας σε παγκόσμιο επίπεδο, και τελικά, την ανάδειξή της σε πρώτη παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας. Χρησιμοποιείται ως lingua franca στη διεθνή διπλωματία, στην πολιτική, στην επιστήμη, στην τεχνολογία, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στο διαδίκτυο.

Στις μέρες μας, η σωστή γνώση και χρήση της αγγλικής γλώσσας κρίνεται ως επιτακτική, για την εύρεση εργασίας, για την εισαγωγή σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, για την αποτελεσματική χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου, για την καλύτερη κατανόηση της τεχνολογίας, για την επικοινωνία με διεθνείς οργανισμούς και επιχειρήσεις, και για την παρακολούθηση διεθνών εξελίξεων σε τομείς προσωπικού ενδιαφέροντος.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search