spain

Η ισπανική γλώσσα, γνωστή και ως καστιλιανή από την διάλεκτο την οποία εξελίχθηκε η σημερινή επίσημη ισπανική γλώσσα, είναι μια ιβηρική ρομανική (λατινογενής) γλώσσα.

Ομιλείται ως πρώτη γλώσσα από περισσότερους από 500.000.000 ανθρώπους στην Ισπανία, στην Αμερική, στην Αφρική και στην Ασία. Στις ΗΠΑ ομιλείται από το 75% του ισπανόφωνου πληθυσμού και θεωρείται η δεύτερη επίσημη γλώσσα μετά τα Αγγλικά, χάρη στην διαρκώς αυξανόμενη χρήση της.

Τα Ισπανικά είναι επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατέχει την 3η θέση ανάμεσα στις γλώσσες που ομιλούνται ως δεύτερη ή ξένη. Η ιστορία, η αρχιτεκτονική, ο πολιτισμός και η κουλτούρα της χώρας, τα διεθνούς κύρους Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, και ο πλούτος των έργων της ισπανικής λογοτεχνίας, είναι οι βασικοί λόγοι που ωθούν και ενισχύουν την εκμάθηση της ισπανικής, ως ξένης γλώσσας.

Τα τμήματα της ισπανικής γλώσσας απευθύνονται κυρίως σε ενήλικες, και χαρακτηρίζονται από ευελιξία, τόσο ως προς τις ημέρες και ώρες παρακολούθησης, όσο και ως προς την ένταση του ρυθμού των μαθημάτων.

Στόχος είναι η γλωσσική επάρκεια και φυσικά η επαφή με τον ισπανικό πολιτισμό.

Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων κάθε επιπέδου, και αφού γίνει η κατάλληλη προετοιμασία, οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις εξετάσεις που διοργανώνει το Ινστιτούτο Θερβάντες και η Διεύθυνση Πιστοποίησης της Γνώσης Ξένων Γλωσσών του Υπουργείου Παιδείας, για την απόκτηση αναγνωρισμένων πιστοποιητικών γλωσσομάθειας.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στην ισπανική γλώσσα από ισπανόφωνους καθηγητές με πολυετή εμπειρία, και είναι εμπλουτισμένα με στοιχεία ισπανικής τέχνης, κουλτούρας και πολιτισμού, ώστε να επιτυγχάνεται η επαφή με την ισπανική πραγματικότητα, και κατ’ επέκταση, η σφαιρική προετοιμασία για τις εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας.

Οι κύκλοι των μαθημάτων της ισπανικής γλώσσας οδηγούν στην προετοιμασία για τις εξετάσεις των διπλωμάτων D.E.L.E που χορηγεί το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ισπανίας, και τις οποίες διοργανώνει το Ινστιτούτο Θερβάντες, αλλά και για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠγ), που διοργανώνει η Διεύθυνση Πιστοποίησης της Γνώσης Ξένων Γλωσσών του Υπουργείου Παιδείας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search