italy

Η ιταλική γλώσσα, με ένα μεγάλο αριθμό τοπικών διαλέκτων, ομιλείται ως επί το πλείστον στην Ιταλική Χερσόνησο και στα ανατολικά της κοιλάδας του Πάδου. Ομιλείται από περίπου 70.000.000 ανθρώπους στην Ιταλία, στην Σαρδηνία και στην Κορσική, στην Γαλλία και στην Ελβετία. Επίσης και από ένα μεγάλο αριθμό μεταναστών και απογόνων τους, στις ΗΠΑ και στην Αργεντινή.

Τα Ιταλικά είναι η τέταρτη πιο διαδεδομένη γλώσσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αποτελεί γλώσσα πολιτισμού, εργασίας και σπουδών, καθώς η γνώση της ανοίγει το δρόμο για σπουδές σε διεθνούς κύρους Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ιταλίας, για επιχειρηματικές συνεργασίες με τον εμπορικό κόσμο, για μελέτη αξιόλογων λογοτεχνικών και μη, έργων μεγάλης αξίας για την ευρωπαϊκή κληρονομιά, και για γνωριμία με τον φιλόξενο λαό της γείτονος χώρας.

Η ελληνική και η ιταλική γλώσσα έχουν παραδοσιακούς δεσμούς, καθώς συνδέονται με τον ελληνορωμαϊκό πολιτισμό, ο οποίος έθεσε τις βάσεις για τον πολιτισμό όλης της ανθρωπότητας.

Τα τμήματα της Ιταλικής γλώσσας απευθύνονται κυρίως σε ενήλικες, και χαρακτηρίζονται από ευελιξία, τόσο ως προς τις ημέρες και ώρες παρακολούθησης, όσο και ως προς την ένταση του ρυθμού των μαθημάτων.

Στόχος είναι η γλωσσική επάρκεια και φυσικά η επαφή με τον ιταλικό πολιτισμό. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων κάθε επιπέδου, και αφού γίνει η κατάλληλη προετοιμασία, οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις εξετάσεις που διοργανώνει το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και η Διεύθυνση Πιστοποίησης της Γνώσης Ξένων Γλωσσών του Υπουργείου Παιδείας, για την απόκτηση αναγνωρισμένων πιστοποιητικών γλωσσομάθειας.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στην ιταλική γλώσσα από ιταλόφωνους καθηγητές με πολυετή εμπειρία, και είναι εμπλουτισμένα με στοιχεία ιταλικής τέχνης, κουλτούρας και πολιτισμού, ώστε να επιτυγχάνεται η επαφή με την ιταλική πραγματικότητα, και κατ’ επέκταση, η σφαιρική προετοιμασία για τις εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας.

Οι κύκλοι των μαθημάτων της ιταλικής γλώσσας οδηγούν στην προετοιμασία για τις εξετάσεις των πτυχίων CELI του Πανεπιστήμιου της Perugia, και CILS του Πανεπιστημίου της Siena, που διοργανώνει το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, αλλά και για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠγ), που διοργανώνει η Διεύθυνση Πιστοποίησης της Γνώσης Ξένων Γλωσσών του Υπουργείου Παιδείας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search